Operation dagsverke 7 november

Information om operation dagsverke 2019

Länk till insamlingssida 

Se “Information till allmänheten” om Unicefs arbete och Operation dagsverkes historia.

Under en dag i november lämnar eleverna skolan för att istället göra ett “dagsverke” för att samla in pengar till elever med funktionsvariationer i Filippinerna. Operation dagsverke har funnits i över 50 år och kanske har du som förälder också varit med under din skoltid ;-). Läs mer om årets insamlingsprojekt här.

På Glunten innebär Operation Dagsverke att eleverna jobbar minst 4 timmar och max 6 timmar torsdag 7 november istället för att gå i skolan. Det finns en mängd olika aktiviteter att välja på för att samla in pengar och alla låter sig inte göras under just denna dag. Då går det bra att redovisa det man gjort senast 7 november även om man gjort aktiviteten/erna en annan dag/vecka. Ingen undervisning i skolan torsdag 7 november!

Tre elever ur Elevrådets styrelse + ansvarig lärare har varit på Unicefs konferens om Operation Dagsverke i Stockholm för att få inspiration och information om årets projekt och Unicefs arbete. För alla elever och lärare i 7-9an har Operation Dagsverke blivit ett tillfälle att belysa mänskliga rättigheter och öka medvetenheten om hur olika förutsättningar elever har beroende på var man är född i världen. Genom att skänka inkomsten för en dags arbete till behövande elever kan var och en bidra till att förbättra villkoren för de som har sämre förutsättningar än de själva. Det är en stor sak!

 

Så här går det till:
Eleven väljer en aktivitet och meddelar sin ansvarslärare senast måndag 4 november.
Eleven genomför sin aktivitet och redovisar hur mycket pengar hen samlade in här. Mailadressen som ska fyllas i på kvittot/redovisningsformuläret är exp@glunten.se 
De insamlade pengarna betalas in på insamlingssidan (länk högst upp i dokumentet).

OBS! Vi kan inte ta emot några kontanter!

 

Unicef sammanställer skolans resultat och vi får ett diplom med information om hur mycket pengar skolan samlade in. Förra gången vi var med (2016) samlade vi ihop 16 777:- och då var vi 109 elever i 7-9. Idag är vi 181 elever i 7-9 och kan slå det resultatet!

 

Fototävling
Vi utlyser också en fototävling som alla elever kan delta i:

Fota dig själv eller de du jobbar tillsammans med under dagen/veckan när jobbet utförs och skicka fotot till sarah.bayard@glunten.se 

Bästa fotot vinner! En vinnare per årskurs!

 

QR-kod till insamling Glunten

 

Självklart kan vem som helst bidra - även utan att göra dagsverke. Sprid gärna insamlingssidan/QR-koden till vänner och bekanta eller sätt in valfritt bidrag från er arbetsplats eller er själva så hjälper ni era barn att hjälpa andra!

 

 

Senast ändrad torsdag, 07 november 2019 08:59